jueves, 2 de octubre de 2008

Barcelona
Una ciutat plena de racons, encant i amb una atmosfera especial. Això és Barcelona.


Cada vegada més, me n'adono del que m'agrada passejar pels carrers amb aires gòtics i medievals, pel front marítim, pels carrerons amb locals que no he descobert, per llocs on la llum hi té una atracció especial. Vaig sortir la setmana passada de dues entrevistes amb tutors, ubicades molt a prop de les Rambles, i quan em vaig adonar estava descobrint nous espais, que la gent ja coneixia o com a mínim els transitaven sense ser conscients que molta gent de la ciutat no hi ha passat mai.

Llocs especials com la llibreria de vell del carrer Canuda, la plaça Vila de Madrid, el Passeig de Gràcia amb els seus fanals modernistes, les inconfusibles rajoles en forma de flor, el Parc de la Ciutadella un diumenge assolellat, els carrers al voltant del MACBA, el pati de la Biblioteca de Catalunya. Potser és que em faig gran, però veig coses que de petit no veia.

La pel·li de Woody Allen 'Vicky Cristina Barcelona' (entretinguda, però ja està) si una cosa té és que mostra molts dels atractius de la ciutat. És agradable veure als protagonistes dinant als 'Quatre gats', enmig d'un correfocs o prenent alguna cosa a la terrassa del 'Pla dels àngels', local al que per cert, hi he anat, i hi tinc debilitat.

De fet hi ha un fotimer de cançons dedicades a la ciutat, algunes poc conegudes i d'altres mítiques. Per exemple, algunes són el 'Barcelona' de Freddie Mercury i Montserrat Caballé que encara em posa els pèls de punta, el 'Barcelona i jo' de Serrat, el 'Gitana hechicera' de Peret, la 'Rumba de Barcelona' de Manu Chao, la de Gato Pérez, 'Barcelona ciudad' de Loquillo, la BSO de 'Vicky Cristina Barcelona' de Giulia y los Tellarini, descobrir que té 'Un nom de dona' d'Albert Fibla, o el 'Barca, cielo y ola' de Gato Pérez.

I les que em deixo...

No hay comentarios: